Reklama

Łosoś w parze z soczewicą

Dietetyczny obiad według Ewy Wachowicz czyli łosoś na parze podany z czarną soczewicą i domowym pesto.

Składniki

  • 2 filety z łososia bez skóry
  • sól
  • sok z cytryny
  • 3 listki kaffiru do gotowania

Składniki do podania

  • soczewica czarna
  • roszponka
  • pomidorki koktajlowe

Składniki na pesto

  • 3 garście rukoli
  • 2 łyżki orzeszków pinii
  • 2 fileciki anchois
  • szczypta soli
  • oliwa

Łosoś w parze z soczewicą - wykonanie:

Filety pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą, przełożyć do zamykanego pojemnika, skropić sokiem z cytryny, przykryć i na 15 minut wstawić do lodówki.

Ugotować na parze (do wody wrzucić listki kaffiru).

Podawać z soczewicą, roszponką, opieczonymi pomidorkami oraz domowym pesto (składniki wystarczy zmiksować, stopniowo dolewając oliwy).

Przepis pochodzi z programu "Ewa gotuje", który możesz zobaczyć na antenie Polsat w każdą sobotę o godz. 10.10.

Łosoś w parze z soczewicą krok po kroku - zobacz film:

Zobacz także inne przepisy Ewy Wachowicz:

Reklama

Wieniec bezowy z kremem kawowym

Tatar z dorsza i awokado

Polsat
Dowiedz się więcej na temat: łosoś | Przepisy Ewy Wachowicz | Ewa Wachowicz przepisy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy