Reklama

Makaron po azjatycku z jajkiem sadzonym

Składniki

  • 40 dag ugotowanego spaghetti
  • 20 dag brokułów
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 4 jajka
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczka grubego szczypioru
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 1 cytryna
  • 4 łyżki oleju
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu chili
  • 3 łyżki orzeszków ziemnych
  • sól

Przygotowanie:

Czosnek, cebulę i szczypior posiekać, brokuły podzielić na różyczki, kapustę pokroić. Na połowie oleju usmażyć cebulę i czosnek. Dodać kapustę i brokuły, smażyć na silnym ogniu 3 minuty, stale mieszając, dodać połowę sosu sojowego.

Zmiksować masło orzechowe, pozostały sos sojowy i sos chili, sok z cytryny i szklankę gorącej wody, ew. posolić.

Spaghetti wymieszać z warzywami i sosem, rozłożyć na talerzach, dołożyć usmażone na reszcie oleju jajka, posypać szczypiorem i orzeszkami.

Reklama

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy