Reklama

Makaron po marynarsku

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 1-2 osoby

Składniki

  • 4 łyżki masło
  • 1 łyżka siekana cebula
  • sok z cytryny
  • 1 szklanka słodka śmietanka
  • 1 opakowanie dowolny makaron
  • 1 łyżka siekana natka
  • 25 dag mieszane owoce morza
  • sól, pieprz

W rondelku rozgrzać 2 łyżki masła, przesmażyć na nim cebulę, dodać do tego owoce morza, chwilę smażyć i zalać śmietaną, doprawić sos solą i pieprzem, wlać sok z cytryny. Na koniec dodać do sosu pozostałe masło i natkę pietruszki. W tym samym czasie ugotować makaron i połączyć go z sosem.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy