Makaron ryżowy z tofu

Masz ochotę na nutę orientu w kuchni? Wypróbuj prosty i smaczny przepis na makaron ryżowy z tofu i brokułami.

Makaron idealny na duży głód- przygotujesz go bardzo szybko i jest naprawdę sycący
Makaron idealny na duży głód- przygotujesz go bardzo szybko i jest naprawdę sycący123RF/PICSEL

Składniki

  • 200 g tofu
  • 200 g makaronu ryżowego
  • 2 marchewki
  • cebula
  • połowa brokułu
  • 75 g sezamu
  • sos sojowy
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Cebulę obieramy i kroimy w pióra, a następnie podsmażamy na oleju wraz z pokrojonym w kostkę tofu.

2. Brokuł dzielimy na różyczki, a marchewki obieramy i tniemy w paseczki (np. obieraczką do warzyw) lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Smażymy, od czasu do czasu mieszając i dolewając odrobinę wody. Doprawiamy sosem sojowym, solą oraz pieprzem. Sezam prażymy na suchej patelni i dodajemy do brokułów.

3. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu, a następnie mieszamy na patelni z warzywami i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Zobacz także:

Smażone tofu z sosem chiliStyl.pl
Rewia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas