Reklama

Makaron w sosie pomidorowo-tuńczykowym

Uproszczona wersja.

Czas przyrządzenia: 40 minut
Składniki dla: 4

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 3 czerwone cebule
  • Puszka tuńczyka w oleju
  • Bazylia
  • 2 puszki pomidorów
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • Łyżeczka chili w płatkach
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 15 g kaparów
  • 400 g spaghetti

Zmieszaj: pomidory z puszki, koncentrat, 750 ml wody, posiekany czosnek, chili, sól, pieprz. Dodaj rozdrobnionego tuńczyka, kapary, cebulę i bazylię. Makaron umieść na głębokiej patelni, zalej sosem. Gotuj 13 minut pod przykryciem, zamieszaj 3-4 razy. Dekoruj bazylią.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy