Makaron z mięsem mielonym i brokułem
Prosty przepis na sycący i smakowity obiad dla każdego głodomora.

Składniki
- 300 g mięsa mielonego
- 170 g brokułu - małe różyczki, ugotowane al dente ok. 5 minut
- 250 g ugotowanego makaronu
- cebula pokrojona w piórka
- 3 ząbki czosnku
- 80 ml śmietanki 30%
- łyżka musztardy dijon
- łyżeczka słodkiej papryki
- 50 g tartego parmezanu
- 70 ml oleju
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek szklimy na rozgrzanej patelni z olejem. Dodajemy mięso mielone i smażymy na złoty kolor. Dodajemy przyprawy i brokuł ugotowany al dente, podsmażamy. Wrzucamy ugotowany makaron, wlewamy śmietankę i wsypujemy starty parmezan. Podajemy ze świeżo mielonym pieprzem i płatkami parmezanu. Smacznego!