Reklama

Makaron z mięsem mielonym i brokułem

Prosty przepis na sycący i smakowity obiad dla każdego głodomora.

Składniki

  • 300 g mięsa mielonego
  • 170 g brokułu - małe różyczki, ugotowane al dente ok. 5 minut
  • 250 g ugotowanego makaronu
  • cebula pokrojona w piórka
  • 3 ząbki czosnku
  • 80 ml śmietanki 30%
  • łyżka musztardy dijon
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 50 g tartego parmezanu
  • 70 ml oleju

Sposób przygotowania:

Cebulę i czosnek szklimy na rozgrzanej patelni z olejem. Dodajemy mięso mielone i smażymy na złoty kolor. Dodajemy przyprawy i brokuł ugotowany al dente, podsmażamy. Wrzucamy ugotowany makaron, wlewamy śmietankę i wsypujemy starty parmezan. Podajemy ze świeżo mielonym pieprzem i płatkami parmezanu. Smacznego!

Polsat
Dowiedz się więcej na temat: makaron | obiad
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy