Malinowa Pavlova
Delikatna, niemal rozpływająca się w ustach, przełamana rześką nutą sezonowych owoców. Wypróbuj przepis na doskonałą bezę z malinami.
Składniki
- 6 białek, sól
- 300 g drobnego cukru
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 400 ml śmietany kremówki 30 proc.
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- 250 g mascarpone
- 400 g malin
Sposób przygotowania:
1. Białka ubij z cukrem, szczyptą soli i sokiem cytrynowym. Pod koniec wsyp mąkę ziemniaczaną. Bezę ułóż w formie wyłożonej pergaminem. Nadaj jej kształt okręgu. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175°C i od razu zmniejsz temperaturę do 150°C. Piecz 90 minut. Bezę studź w wyłączonym piekarniku.
2. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i wanilinowym. Zmiksuj z mascarpone. Krem wyłóż na wystudzony bezowy spód. Udekoruj malinami.
Zobacz także: