1. Maliny rozmrażamy na sitku, aby odciekł z nich nadmiar płynu, i przekładamy na talerz, by zachowały kształt. Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie.
2. Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do rondla wlewamy białe wino, 100 ml wody, syrop z granatów i 50 g cukru, zagotowujemy. Kiedy cukier się rozpuści, dodajemy żelatynę, mieszamy i studzimy.
3. Silikonową prostokątną formę płuczemy zimną wodą, układamy w niej maliny i zalewamy ostudzoną galaretką. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
4. Dwie połówki brzoskwiń miksujemy z 25 g cukru i sokiem pomarańczowym, aby powstał gładki mus. Pozostałe owoce kroimy na mniejsze cząstki.
5. Galaretkę ostrożnie wyjmujemy z formy, kroimy na sześć równych części i układamy na zimnym półmisku. Dekorujemy przygotowanym wcześniej musem, cząstkami brzoskwiń i od razu podajemy.