Malinowy clafoutis
Ten przysmak jest szybki i prost, a doskonale syci nasze zapotrzebowanie na słodkie, owocowe chwile.

Składniki
- ½ szklanki zmielonych migdałów
- ½ szklanki cukru
- ½ szklanki brązowego cukru
- 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 1 szklanka kremówki
- 1 szklanka malin
Sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Zmieszaj ze sobą migdały, cukier, cukier brązowy i skrobię. Dodaj jajka, żółtka i kremówkę i dokładnie rozmieszaj.
Przełóż do naczynia żaroodpornego lub natłuszczonej formy i posyp równomiernie malinami. Piecz przez 35 minut do złotego koloru.
Świeże smaki z Anną Olson, od poniedziałku do piątku o 13:00 i 13:30 w Polsat Food Network!