Reklama

Malinowy clafoutis

Ten przysmak jest szybki i prost, a doskonale syci nasze zapotrzebowanie na słodkie, owocowe chwile.

Składniki

  • ½ szklanki zmielonych migdałów
  • ½ szklanki cukru
  • ½ szklanki brązowego cukru
  • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • 1 szklanka kremówki
  • 1 szklanka malin

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Zmieszaj ze sobą migdały, cukier, cukier brązowy i skrobię. Dodaj jajka, żółtka i kremówkę i dokładnie rozmieszaj.

Przełóż do naczynia żaroodpornego lub natłuszczonej formy i posyp równomiernie malinami. Piecz przez 35 minut do złotego koloru.


Świeże smaki z Anną Olson, od poniedziałku do piątku o 13:00 i 13:30 w Polsat Food Network!

Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy