Reklama

Menemen - jajecznica po turecku

Składniki

  • 3 pomidory
  • 3 zielone peperoni
  • 150 g czosnkowej kiełbasy Sucuk
  • 2 małe cebule
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • 8 jaj
  • 150 g sera feta

Przygotowanie:

Skórkę pomidorów naciąć, polać wrzątkiem i zdjąć. Miąższ pomidorów pokroić w kostkę. Papryczki pokroić w krążki (pestki odrzucić), kiełbasę pokroić na kawałki, cebulę w plasterki.

Tłuszcz roztopić na patelni, zeszklić cebulę, dodać kiełbasę i peperoni i smażyć. Dodać pomidory. Doprawić solą i pieprzem. Jajka roztrzepać, doprawić solą i pieprzem.

Wmieszać do pozostałych składników, przykryć. Jajka powinny być całkowicie ścięte, ale jajecznica nie może być sucha. Przed podaniem posypać pokruszonym serem feta.

Reklama

Zobacz także:



 




Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy