Reklama

Muffinki z płatkami owsianymi

Muffinki z dodatkiem bananów i jagód.

Składniki

  • 300 g mąki tortowej
  • 1 płaska łyżka proszku do pieczenia
  • 1 płaska łyżka sody oczyszczonej
  • 100 g brązowego cukru
  • 100 g płatków owsianych naturalnych
  • 2 dojrzałe banany
  • 280 ml mleka
  • 4 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • 150 g świeżych lub mrożonych jagód
  • masło i mąka do foremek
  • cukier brązowy i płatki owsiane do posypania

Przygotowanie:

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i sodą do jednego naczynia. Dodajemy cukier i płatki owsiane.

W drugim naczyniu miksujemy banany z mlekiem, olejem i jajkiem. Zawartość obu naczyń łączymy i dodajemy jagody.

Ciastem napełniamy wysmarowane masłem i oprószone mąką foremki do pieczenia muffinek. Wierzch każdej babeczki posypujemy płatkami owsianymi i brązowym cukrem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C około 45 minut.

Zobacz także:


Reklama


Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy