Muffiny z borówkami

Wystudzone muffinki możesz oprószyć cukrem pudrem lub udekorować polewą z białej czekolady lub kleksem bitej śmietany.
Wystudzone muffinki możesz oprószyć cukrem pudrem lub udekorować polewą z białej czekolady lub kleksem bitej śmietany.123RF/PICSEL

Składniki

  • 150 g mąki pszennej
  • 100 g mąki ziemniaczanej
  • 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 80 g cukru
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • szczypta soli
  • 1 jajko
  • 125 g jogurtu typu greckiego
  • 80 ml oleju, np. słonecznikowego lub rzepakowego
  • 1 banan
  • 1 szklanka borówek amerykańskich
  • tłuszcz i bułka tarta lub papilotki
Pancakes z sosem borówkowymStyl.pl
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?