Mus z białego maku

Mus z białego maku
Mus z białego maku materiały prasowe

Składniki

na mus z białego maku

  • 100 g białego maku
  • 230 ml śmietanki 30%
  • 150 g białej czekolady
  • 5 g żelatyny
  • 50 ml wody

na sos makowy

  • 30 g śmietanki 30%
  • 50 g białej czekolady
  • 50 g białego maku użytego do musu

na blat makowy

  • 50 g białego maku użytego do musu
  • 50 g białej czekolady

na pralinkę z likierem fiołkowym

  • 10 korpusów z czekolady deserowej do trufli
  • 100 ml likieru fiołkowego
  • 20 g czekolady deserowej

na kruszonkę

  • 60 g mąki pszennej typ 500
  • 60 g mączki migdałowej
  • 40 g cukru pudru
  • 80 g masła

dodatkowo

  • elementy dekoracyjne z karmelu
  • fiołki
materiały prasowe
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?