Musaka z bakłażanem

Musaka
Musaka123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 bakłażany
  • 500 g mięsa mielonego, np. wołowiny lub jagnięciny
  • 1/3 szklanki białego wina
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka oleju
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz
  • 30 g masła
  • 1 łyżka mąki
  • 300 ml mleka
  • gałka muszkatołowa
  • 1/2 szklanki tartego parmezanu
Naleśniki z labraksem i szpinakiem zapiekane w sosie beszamelowymStyl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?