​Naleśniki z wołowiną, karmelizowaną cebulą i parmezanem

Pomysł na doskonały obiad.

​  Naleśniki z wołowiną, karmelizowaną cebulą i parmezanem
​ Naleśniki z wołowiną, karmelizowaną cebulą i parmezanemStyl.pl


Składniki:

600 g wołowiny

8 naleśników

50 g parmezanu

2 gałązki tymianku

200 g szalotki

50 g miodu

Syrop z czarnego octu balsamicznego

Oliwa z oliwek

Sól

Pieprz

Jak przygotować naleśnikiStyl.pl
Syrop z czarnego octu balsamicznegoStyl.pl
Naleśniki z wołowiną, karmelizowaną cebulą i parmezanemStyl.pl

Dopraw mięso solą, pieprzem, tymiankiem i oliwą z oliwek. Zalotki pokrój na ćwiartki, polej miodem i piecz 25 minut w 180 st. Celsjusza.  Smaż mięso na patelni z rusztem. Odstaw mięso na 5 minut i pokrój. Podsmaż naleśniki.  Nakładaj na nie mięso, cebulę, syrop z octu balsamicznego i tarty ser.

Styl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas