Naleśnikowe paluszki
Tak przygotowane smakują jeszcze lepiej!
1. Jajka umyć, rozbić, rozkłócić widelcem. Dodać mleko, przesianą mąkę, proszek do pieczenia, jedno opakowanie cukru waniliowego, sól. Dobrze zmiksować na gładką masę. Ciasto odstawić do lodówki na minimum 30 minut.
2. Ser rozetrzeć na gładką masę z jogurtem, cukrem zwykłym i waniliowym.
3. Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić w grube plasterki.
4. Naleśniki smażyć na rozgrzane patelni, lekko muśniętej olejem. 5 Połowę każdego naleśnika posmarować dość grubo serem. Na serze ustawić na sztorc plasterki truskawek, jeden za drugim. Placki ciasno zwinąć tak, by wyglądały jak nadziane rurki. Ułożyć na półmisku, posypać przez sitko cukrem pudrem.
Zobacz także: