Reklama

Omlet biszkoptowy z pieczarkami

Puszysty omlet na śniadanie, obiad lub kolację.

Składniki na 4 porcje: 12 jaj, 10 dag mąki, 40 dag pieczarek, 5 łyżek masła, 2 cebule dymki ze szczypiorem, sól, pieprz, natka pietruszki.

Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Cebule obrać, pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, zeszklić cebulę, dodać pieczarki, podsmażyć, przyprawić solą i pieprzem.

Ubij żółtka, dodaj białka ubite na sztywną pianę ze szczyptą soli. Delikatnie zmieszaj z mąką i siekanym szczypiorem.

Rozpuść resztę masła, wylej na dno formy do zapiekania. Do formy przelej jajka, na wierzch wyłóż pieczarki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180ºC. Zapiekaj na złoto, udekoruj listkami natka.

Reklama
Twoje Imperium
Dowiedz się więcej na temat: omlet
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy