Reklama

Omlet z ostrygami (Hoy Tod)

Poznaj sekrety tajskiej kuchni.

Składniki:

12 ostryg, rozłupanych, odcedzonych

1 łyżka liści kolendry

Połowa papryczki chili pokrojonej w plasterki

100g kiełków fasoli

2 cebulki dymki, pokrojone w słupki

 ½ łyżki sosu rybnego

Świeżo mielony pieprz

 2 łyżki oleju

4 jajka

Mąka ryżowa, do posypania
 

Przygotowanie:

1. Ubij jajka z sosem rybnym, pieprzem i połową liści kolendry.

2. Odłóż na bok połowę cebuli, papryczkę chili i pozostałą kolendrę na bok do przyozdobienia omletu na samym końcu.

Reklama

3. Posyp ostrygi mąką ryżową.

4. Podgrzej olej w woku. Gdy będzie gorący wrzuć ostrygi. Gotuj przez około minutę, następnie wlej jajka. Dodaj kiełki fasoli i połowę cebulki dymki.

5. Smaż, aż jajka się zetną.

6. Przełóż na talerz i przyozdób pozostałymi składnikami.

Podawaj od razu.

Przepisy pochodzą z Polsat Food Network. Kanał Polsat Food Network prezentuje szereg inspiracji kulinarnych z różnych stron świat. W ramówce listopadowej znajdziesz program "Marion w Tajlandii". Chef Cordon Bleu, Marion Grasby, została wprowadzona w tajniki kuchni tajskiej przez matkę, która nauczyła ją sztuki gotowania na Woku. W tej pięknie nakręconej serii, Marion powraca do tajskich korzeni w małej wiosce Nakhon Chum, miejscu narodzin jej matki. Po drodze opowiada o egzotycznych tajskich składnikach, pokazuje unikalne tradycje kulinarne Tajlandii i gotuje pełną gamę pysznych i niecodziennych tajskich dań.

"Marion w Tajlandii" w Polsat Food Network - dni powszednie o godz. 14:30.

Więcej informacji znajdą Państwo na stronie: www.foodnetwork.pl 

materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy