Reklama

Reklama

Owocowe duchy z sosem czekoladowym

Halloween ma mnóstwo fanów. Uwielbiają je zwłaszcza dzieci. Będą zadowolone, gdy przygotujesz odpowiednie menu.

Składniki

  • 3 duże banany
  • 6 mandarynek
  • 2 cienkie łodygi selera naciowego

Składniki sos czekoladowy

  • 40 ml śmietanki 36 proc.
  • 8 g masła
  • 35 g czekolady deserowej

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od przygotowania sosu czekoladowego, aby nieco ostygł i zgęstniał. W rondelku zagotuj śmietankę. Zdejmij z ognia. Dodaj połamaną na mniejsze kawałki czekoladę i miękkie, posiekane masło. Wymieszaj, aż powstanie gładki sos. 

2. Mandarynki i banany obierz ze skóry. Banany przekrój na pół. 

3. W środek mandarynek wetknij kawałeczki selera naciowego. Bananom "narysuj" czekoladą oczka i buźki.

Zobacz także:


Tele Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy