Owocowe duchy z sosem czekoladowym
Halloween ma mnóstwo fanów. Uwielbiają je zwłaszcza dzieci. Będą zadowolone, gdy przygotujesz odpowiednie menu.
Składniki
- 3 duże banany
- 6 mandarynek
- 2 cienkie łodygi selera naciowego
sos czekoladowy
- 40 ml śmietanki 36 proc.
- 8 g masła
- 35 g czekolady deserowej
Sposób przygotowania:
1. Zacznij od przygotowania sosu czekoladowego, aby nieco ostygł i zgęstniał. W rondelku zagotuj śmietankę. Zdejmij z ognia. Dodaj połamaną na mniejsze kawałki czekoladę i miękkie, posiekane masło. Wymieszaj, aż powstanie gładki sos.
2. Mandarynki i banany obierz ze skóry. Banany przekrój na pół.
3. W środek mandarynek wetknij kawałeczki selera naciowego. Bananom "narysuj" czekoladą oczka i buźki.
Zobacz także: