Reklama

Owsiane kokosanki

Składniki na 48 sztuk

  • 23 dag masła
  • 20 dag płatków owsianych
  • 10 dag wiórków kokosa
  • 2 jajka
  • 20 dag cukru
  • szczypta soli
  • 1/2 torebki cukru wanilinowego
  • szczypta cynamonu
  • 20 dag mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 15 dag rodzynek
  • 2 dag cukru pudru

1. Masło stopić, wymieszać z płatkami owsianymi i kokosowymi wiórkami. Jajka wbić do miseczki. Dodać cukier, cukier wanilinowy, szczyptę soli i cynamon.

Ubijać mikserem około 10 minut. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, wsypać do niej mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz rodzynki. Dołożyć masło z płatkami owsianymi i kokosem. Dobrze wymieszać. Blachy wyłożyć pergaminem.

2. Brać małe porcje ciasta (po 2-3 łyżki) i formować okrągłe ciastka. Blachy z ciastkami kolejno wstawiać do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piec 20 minut. Wystudzić, posypać cukrem pudrem.

Reklama
Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy