Owsiane mini naleśniki

Owsiane mini naleśniki
Owsiane mini naleśnikimateriały prasowe

Składniki

  • 40 g mąki owsianej
  • 80 g serka wiejskiego
  • 2 jajka
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli kamiennej, morskiej lub himalajskiej
  • 1 łyżka syropu klonowego (10 g)
  • 1/2 łyżeczki oliwy do smażenia

1. Wszystkie składniki oprócz oliwy zmiksować na gładką masę.

2. Smażyć małe naleśniczki na rozgrzanej na patelni oliwie.

Usmażone naleśniki można bezpośrednio przed podaniem dodatkowo polać syropem klonowym. Do gotowej masy naleśnikowej możemy także dodać starte na grubych oczkach jabłko.

Wartości odżywcze w 100 g: białko 11,39 g, węglowodany ogółem 16,37 g, w tym cukry 4,13 g, błonnik 1,2 g

Przepis pochodzi z książki Julity Bator "Zamień chemię na energię"

Julita Bator "Zamień chemię na energię"
Julita Bator "Zamień chemię na energię" materiały prasowe

Zobacz także:

Omlet z pomidorami i bazyliąStyl.pl
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas