Ozorki w sosie chrzanowym
Masz ochotę na pikantne danie? Zrób ozorki w sosie chrzanowym. Ozorki w sosie chrzanowym zaspokoją twe kulinarne zachcianki.
Ozorki płuczemy, wkładamy do garnka, gotujemy z odrobiną soli. Gotujemy długo, około 2 godzin na wolnym ogniu.
Gdy są miękkie, wyciągamy i studzimy. Obieramy ze skórki, kroimy w plasterki.
Gotujemy około wodę (około szklankę), do smaku dodajemy sól i przyprawy oraz mąkę. Gdy zacznie gęstnieć, dodajemy chrzan. Całość doprowadzamy do wrzenia.
Wyłączamy, gdy nieco ostygnie dodajemy śmietanę, koperek i ozorki. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.
Polecamy też przepisy na wegańskie burrito, leczo z boczniakami czy wegańskie curry z papają, orzechami nerkowca i miętą
Zobacz także: