Reklama

Pałki z kurczaka w pietruszkowej marynacie

Delikatne, soczyste mięso i aromatyczne dodatki urzekną twoich domowników.

Składniki

  • 8 pałek z kurczaka
  • 1 cytryna
  • 1 główka czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Z połowy sparzonej cytryny zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Główkę czosnku przetnij poziomo. Dolną część zachowaj, a z górnej wyjmij przecięte ząbki. Zblenduj je z natką, skórką i sokiem z cytryny, powoli wlewając olej. Dopraw solą i pieprzem. Mieszanką natrzyj mięso. Odstaw na godzinę. 

2. Zamarynowane pałki ułóż w żaroodpornym naczyniu. Obok połóż odłożoną piętkę czosnku i pociętą na kawałki połówkę cytryny. Piecz ok. 45 minut w 200°C. 

Zobacz także:

Reklama
Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy