Reklama

Reklama

Pasztet drobiowy z herbatnikami

Poznajcie ten prosty i smaczny przepis!

Składniki

  • ½ kg wątróbki drobiowej
  • 200 g masła
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • pieprz
  • 100 g herbatników
  • garść orzechów laskowych
  • kilka gałązek oregano do dekoracji

Przepis pochodzi z 350. odcinku programu "Ewa gotuje".

Przygotowanie:

Masło roztopić w rondelku. Wrzucić wątróbkę, wlać sos sojowy, wymieszać, przykryć i na wolnym ogniu dusić przez 15 minut.

Niedużą formę keksową wyścielić folią spożywczą. Dno i boki wyłożyć herbatnikami.

Wątróbkę zmiksować, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać i przełożyć do foremki z ciasteczkami. Posypać uprażonymi i lekko przesiekanymi orzechami laskowymi. Wstawić do lodówki, by pasztet zastygł.

Przed podaniem udekorować świeżym oregano.

Reklama

 

Polsat

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy