Wysyp grzybów - oto różne odsłony potraw, jakie możecie z nich przygotować

Jesienią warto wybrać się na grzyby
Jesienią warto wybrać się na grzybyarchiwum prywatne

Segregacja, czyli jak wykorzystać duże, a jak małe grzyby

"Zdanowicz pomiędzy wersami": Historia Wonderfull - dziewczyny, która uciekła ze Sierra LeoneINTERIA.TVINTERIA.PL

Składniki

  • kapelusze borowików suszonych
  • włoszczyzna do gotowania
  • masło klarowane do smażenia

Ciasto

  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki soli
  • 200 ml mleka
  • mąka ile zabierze (ok. 2 szklanek)
Grzyby w cieście - palce lizać!
Grzyby w cieście - palce lizać!archiwum prywatne

Świeże grzyby - nic nie zastąpi ich smaku

Zupa grzybowa to jesienny rarytas
Zupa grzybowa to jesienny rarytasarchiwum prywatne

Składniki

  • 150 g boczku wędzonego
  • 100 g swojskiej kiełbasy
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki
  • 300 g grzybów leśnych
  • 1½ l - bulionu wołowego
  • 200 ml śmietany
  • pieprz
  • 2 garście makaronu (np łazanki, strigoli lub inny)
  • natka pietruszki do dekoracji

Składniki

  • 350 g makaronu np. wstążki
  • sól
  • oliwa z oliwek
  • 500 g leśnych grzybów
  • 4 suszone pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki - octu balsamicznego
  • 2 łyżki - miodu
  • sól
  • pieprz

Składniki

  • świeże kapelusze rydzów
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szalotka
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?