Reklama

Pasztet mieszany

Przepyszny pasztet.

Składniki

  • 40 dag karkówki
  • 40 dag mięsa z kurczaka
  • 50 dag wątróbki wołowej
  • 50 dag suszonych grzybów
  • 2 cebule
  • 3 jajka
  • 3 suche bułki
  • łyżka bułki tartej
  • łyżka gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Grzyby namocz w gorącej wodzie. ll Karkówkę i filet z kurczaka umyj, osusz na papierowym ręczniku i pokrój na kawałki. Ugotuj w osolonej wodzie.

Następnie dodaj pokrojoną wątrobę, grzyby, posiekane cebule i gotuj, aż mięso będzie miękkie. Bułki namocz w gorącej wodzie przez 15 minut. Ostudź, odciśnij i zmiel.

Ugotowane mięso z grzybami, cebulą i bułkami zmiel. Dodaj jajka, sól, pieprz i gałkę. Całość dokładnie wymieszaj.

Włóż do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piecz około 50 minut w temperaturze 180°C.

Reklama

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy