Pilaw z bulgur, pomidorami i piniolami

Pilaw z kaszą bulgur
Pilaw z kaszą bulgurmateriały prasowe

Składniki

  • 3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia lub ghee
  • 2 średnie czerwone cebule, posiekane
  • 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 3 łyżki pinioli
  • 4 dojrzałe pomidory, obrane i posiekane
  • 175 g grubej kaszy bulgur
  • szczypta mielonego ziela angielskiego
  • szczypta mielonego cynamonu
  • szczypta mielonej kolendry
  • sól i świeżo mielony czarny
  • pieprz
  • 350 ml gorącego wywaru z warzyw lub wody
Paola Gavin: Hazana. Kuchnia wegetariańska Żydów z całego świata.
Paola Gavin: Hazana. Kuchnia wegetariańska Żydów z całego świata.materiały prasowe
Artystki z pustyniInteria.tv
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?