Reklama

Placki na pikantnie

Dania z cukinią obiecują prawdziwe rozkosze dla podniebienia.

Składniki

  • 3 średnie cukinie
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 2 jajka
  • 4-5 łyżek mąki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • jogurt naturalny lub śmietana do podania

Sposób przygotowania:

1. Cukinię umyj, osusz i zetrzyj na tarce o grubszych oczkach. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Cukinię wymieszaj łyżką z jajkami, posiekanym koperkiem, czosnkiem i mąką. Dopraw solą i pieprzem. 

2. Za pomocą łyżki formuj z masy okrągłe placuszki i smaż je partiami na rozgrzanym oleju. Serwuj je ze śmietaną lub z jogurtem. Uwaga! Dla wzbogacenia smaku do masy cukiniowej możesz dodać startą marchewkę.

Zobacz także:


Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy