Reklama

Placki rosti z kwaśną śmietaną

Nie masz pomysłu na obiad? Wystarczy kilka ziemniaków, a przygotujesz wyśmienite, szwajcarskie placki ziemniaczane.

Składniki

  • 0,3 kg ziemniaków
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • 3 jajka
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka mąki pszennej
  • sól, pieprz
  • 150 ml oleju rzepakowego
  • kwaśna śmietana
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Obieramy warzywa, wszystko trzemy na tarce, łączymy z przyprawami i mąką. Smażymy na rozgrzanej patelni do uzyskania złotego koloru - około 2 minuty z każdej strony. Odkładamy do odsączenia. Na talerzu podajemy z kleksem śmietany i szczypiorkiem. Smacznego!

Polsat
Dowiedz się więcej na temat: placki | placki ziemniaczane
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy