Reklama

Polędwica z gorgonzolą

To danie na pewno zachwyci twoich gości.

Składniki

  • 4 polędwice wołowe
  • 4 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu
  • 10 dag sera gorgonzola
  • szklanka czerwonego wina
  • 10 dag żurawiny
  • łyżka zaprawki do sosu
  • łyżka stołowa
  • oleju l sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Polędwice natrzyj solą i pieprzem. Usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Następnie zdejmij je z patelni, a do wypieczonego tłuszczu wlej czerwone wino. 

2. Ser gorgonzola podziel na małe kawałki i wrzuć na patelnię. Dodaj zielony pieprz, a następnie dopraw solą i pieprzem. Włóż ponownie polędwicę na patelnię i duś w sosie na wolnym ogniu przez 15 minut. 

3. Do sosu dodaj zaprawkę i gotuj jeszcze przez minutę, mieszając. Dodaj żurawiny, podgrzej i dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj z ziemniakami.

Zobacz także:

Reklama


Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: polędwica
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy