Polędwiczka w cieście

Im mniej produktów położysz na wierzch francuskiego ciasta, tym będzie wyższe i lepiej się rozwarstwi podczas pieczenia. Dlatego jeśli nadziewasz je mięsem, pamiętaj, aby nie było ono zbyt tłuste lub mokre (np. mielone z warzywami). Unikaj również tart na francuskim cieście, ponieważ spód nie będzie sztywny.
Im mniej produktów położysz na wierzch francuskiego ciasta, tym będzie wyższe i lepiej się rozwarstwi podczas pieczenia. Dlatego jeśli nadziewasz je mięsem, pamiętaj, aby nie było ono zbyt tłuste lub mokre (np. mielone z warzywami). Unikaj również tart na francuskim cieście, ponieważ spód nie będzie sztywny.

Składniki

  • 60 dag polędwiczki wieprzowej
  • łyżka oliwy
  • łyżeczka musztardy
  • 5 cienkich plasterków szynki parmeńskiej
  • ciasto francuskie
  • żółtko do posmarowania ciasta
  • sól i pieprz
  • łyżeczka suszonego oregano
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?