Reklama

​Polędwiczki wieprzowe z ryżem

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • sól
  • 1 szt. ząbek czosnku
  • 200 ml bulion
  • pieprz
  • 500 g polędwiczka wieprzowa
  • 5 łyżek śmietana
  • 2 łyżki koncentrat pomidorowy
  • 1 pęczek szczypior
  • 500 g ryż (dziki + dlugoziarnisty)
  • 500 g marchew
  • olej


Na oleju smażyć przez 5 minut pokrojone w półkrążki marchewki i posiekany czosnek. Dodać pokrojoną zieloną cebulkę. Mięso obsmażyć na złoty kolor, doprawić solą i pieprzem, zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć koncentrat pomidorowy, wlać bulion i śmietanę, marchewkę i mięso przełożyć do sosu. Doprawić solą i pieprzem. Ryż obgotować wg przepisu na opakowaniu, podawać z polędwiczkami.

Smacznego
Dowiedz się więcej na temat: polędwiczki wieprzowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy