Pomysł na awokado

Zastanawiasz się, jak gwiazdy mogą jeść to na śniadanie? Awokado wystarczy odpowiednio przyprawić. Jak to zrobić?

Jeżeli kupujesz twarde awokado warto je przez kilka dni potrzymać w temperaturze pokojowej
Jeżeli kupujesz twarde awokado warto je przez kilka dni potrzymać w temperaturze pokojowej 123RF/PICSEL

Składniki

  • 3 ciabatty
  • 2 awokado
  • 6 czarnych oliwek bez pestek
  • 2 cebulki dymki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki oliwy
  • sól, pieprz
3

Sposób przygotowania

Pieczywo pokroić na grube kromki, zrumienić z obu stron na oliwie. Oprószyć solą, ostudzić. 
Czosnek obrać, posiekać, dymkę oczyścić, pokroić. Oliwki pokroić w plasterki. 

Awokado przekroić na połowy, usunąć pestki. Jedną połówkę obrać, pokroić na plasterki. 
Pozostałe obrać, zmiksować na gładko z czosnkiem, dymką i sokiem z cytryny, doprawić. 

Grzanki smarować pastą, dekorować plastrami awokado i oliwek.

Zobacz także: 

Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas