Pomysł na awokado
Zastanawiasz się, jak gwiazdy mogą jeść to na śniadanie? Awokado wystarczy odpowiednio przyprawić. Jak to zrobić?

Składniki
- 3 ciabatty
- 2 awokado
- 6 czarnych oliwek bez pestek
- 2 cebulki dymki
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 łyżeczki oliwy
- sól, pieprz
3
Sposób przygotowania
Pieczywo pokroić na grube kromki, zrumienić z obu stron na oliwie. Oprószyć solą, ostudzić.
Czosnek obrać, posiekać, dymkę oczyścić, pokroić. Oliwki pokroić w plasterki.
Awokado przekroić na połowy, usunąć pestki. Jedną połówkę obrać, pokroić na plasterki.
Pozostałe obrać, zmiksować na gładko z czosnkiem, dymką i sokiem z cytryny, doprawić.
Grzanki smarować pastą, dekorować plastrami awokado i oliwek.
Zobacz także: