Reklama

Pstrąg w otulinie

Piecz w temp. 200º C przez dwadzieścia minut. Po dziesięciu minutach przewróć ryby i dopiecz.

Składniki

  • pstrąg wypatroszony, umyty i bez głowy 12 filetów
  • anchois odsączonych i posiekanych
  • 2 jabłka obrane ze skórki bez gniazd nasiennych, pokrojone w plastry
  • 4 gałązki świeżej mięty
  • sok z 1 cytryny
  • 6 plasterków wędzonego boczku
  • masło do natłuszczenia formy
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Wnętrze ryby opłucz ciepłą, osoloną wodą. Następnie oprósz solą i pieprzem. 

Nadziej filetami anchois, plasterkami jabłek, miętą i skrop sokiem z cytryny. Każdą rybę owiń 3 plastrami boczku z wyjątkiem ogona. 

Ułóż je w posmarowanej tłuszczem blasze końcówkami boczku do dołu. 

Oprósz pieprzem i wstaw do nagrzanego piekarnika. 

Zobacz także: 





Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: pstrąg | Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy