Pulpety z miętą i sałatką z fety

Krótko obsmaż mięso, aby go nie przesuszyć, a potem duś
Krótko obsmaż mięso, aby go nie przesuszyć, a potem duś123RF/PICSEL

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego wołowo-drobiowego
  • kajzerka
  • 2 jajka
  • łyżka ostrej musztardy
  • 2 łyżki posiekanej mięty
  • 3 łyżki posiekanej natki
  • szklanka mleka
  • cebula
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • olej do smażenia

dodatkowe

  • 2 czerwone papryki
  • 2 duże pomidory
  • 2 zielone ogórki
  • garść czarnych oliwek
  • mała czerwona cebula
  • 150 g sera typu feta
  • oliwa
  • pieprz ziołowy
  • 4 chlebki pita lub bagietka
Ryż ze szpinakiem i serem fetaStyl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?