Reklama

Rolada z boczku

Lepsza od wędliny ze sklepu.

Czas przyrządzenia: ok 2 godzin
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • cebula
  • 30 dag mięsa mielonego
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • jajko
  • słodka mielona papryka
  • majeranek
  • 20 dag pieczarek
  • pół czerwonej papryki
  • 1,3 kg surowego boczku
  • 30 dag mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego)
  • 3 łyżki bułki tartej

Z boczku odetnij skórę. Boczek natnij tak, aby dał się rozłożyć jak książka., oprósz solą, pieprzem i majerankiem.

Półplasterki pieczarek i posiekaną cebulę i paprykę przesmaż na oleju. Przestudź. Wymieszaj z mięsem mielonym, jajkiem i bułką tartą. Masę dopraw solą, pieprzem, majerankiem i papryką. Rozsmaruj na boczku. Zwiń roladę i zwiąż. Ułóż w natłuszczonej brytfance. Oprósz majerankiem i papryką.

Piecz około 70 minut w temperaturze 180°C. Podawaj na zimno z ćwikłą i marynowanymi grzybkami.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy