Rolada z indyka

123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 i 1/2 kg pierś z indyka
  • pieprz
  • 1/2 świeżej cukinii
  • 1 marchewka
  • 1/2 puszki kukurydza
  • sól
  • 1/2 kg ser biały
  • słodka mielona papryka
  • olej
  • 2 żółtka
5-6 osób

Mięso rozkrój na płat, lekko rozbij. Oprósz z obu stron solą, pieprzem i papryką, owiń folią i włóż do lodówki na 30 min.

Mielony twaróg połącz z żółtkami i kukurydzą, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj. Marchewkę oraz cukinię pokrój w słupki. Masę serową rozsmaruj na mięsie, na niej ułóż pokrojone warzywa, po czym zwiń pierś indyka, formując roladę.

Mięso zasznuruj nicią, natrzyj lub obficie skrop olejem. Piecz w nagrzanym piekarniku ok. 80-100 minut, od czasu do czasu przekręcając mięso i smarując je olejem.

Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas