Rolada z indyka
Składniki
- 2 i 1/2 kg pierś z indyka
- pieprz
- 1/2 świeżej cukinii
- 1 marchewka
- 1/2 puszki kukurydza
- sól
- 1/2 kg ser biały
- słodka mielona papryka
- olej
- 2 żółtka
5-6 osób
Mięso rozkrój na płat, lekko rozbij. Oprósz z obu stron solą, pieprzem i papryką, owiń folią i włóż do lodówki na 30 min.
Mielony twaróg połącz z żółtkami i kukurydzą, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj. Marchewkę oraz cukinię pokrój w słupki. Masę serową rozsmaruj na mięsie, na niej ułóż pokrojone warzywa, po czym zwiń pierś indyka, formując roladę.
Mięso zasznuruj nicią, natrzyj lub obficie skrop olejem. Piecz w nagrzanym piekarniku ok. 80-100 minut, od czasu do czasu przekręcając mięso i smarując je olejem.