Reklama

Roladki z białej ryby z wędzonym łososiem

Z sosem śmietanowym.

Składniki

  • łosoś wędzony / 100 g
  • filety z ryby o białym mięsie (np. dorada, sola, okoń, halibut) / 8 szt.
  • bazylia / do smaku
  • cebula / 1 szt.
  • śmietana / 200 g
  • oliwa z oliwek / do smażenia
  • ocet balsamiczny / 2 łyżki
  • białe wino, wytrawne / 200 ml
  • sól i pieprz / do smaku

 Cebulę pokrój w krążki, łososia w cienkie plastry.  Nałóż plastry łososia na filety i zawiń, zepnij wykałaczką.  Smaż cebulę na rozgrzanej oliwie. Dodaj ocet balsamiczny i wino. Smaż rybę na lekki brąz, dopraw.  Zdejmij rybę. Na patelnię wlej śmietanę i dodaj potargane listki bazylii. Podgrzewaj na wolnym ogniu cały czas mieszając.  Roladki podawaj z cebulą i sosem.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy