Rosół tak polski, jak i chiński

Rosół według przepisu Ewy Wachowicz
Rosół według przepisu Ewy Wachowiczmateriały prasowe

Składniki

  • ½ kg szpondra wołowego
  • 2 nóżki kurczaka
  • 2 skrzydełka kurczaka
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • ½ selera
  • 1 por (tylko biała część)
  • 1 cebula
  • 1 liść laurowy
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 kapelusze suszonych podgrzybków
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • pęczek lubczyku
  • pomidor

do podania

  • makaron jajeczny
  • natka pietruszki
  • makaron ryżowy
  • papryczka chili
  • kolendra
  • cytryna
"Ewa gotuje": Rosół tak polski, jak i chińskiPolsatPolsat
zdjęcie
Styl.pl