Rożek makaronikowy z kremem czekoladowym

Rożek makaronikowy z kremem czekoladowym
Rożek makaronikowy z kremem czekoladowym materiały prasowe

Składniki

na rożki makaronikowe

  • 250 g białego maku
  • 500 g cukru kryształu
  • 80 g białek kurzych
  • 40 g mąki pszennej typ 550

na krem czekoladowo-maślany

  • 120 g jajek kurzych
  • 180 g cukru kryształu
  • 50 g kakao
  • 450 g masła
  • 80 ml spirytusu 96%
  • dodatkowo
  • lody z czarnej porzeczki
  • okrągły korpus z gorzkiej czekolady
  • liofilizowane owoce

dodatkowo

  • lody z czarnej porzeczki
  • okrągły korpus z gorzkiej czekolady
  • liofilizowane owoce
materiały prasowe
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?