Ryba z boczkiem i serem
Doskonale smakują z sezonowymi warzywami np. młodymi ziemniaczkami i fasolką szparagową. Można też użyć cukinii, pomidorów i papryki. Umyte i pokrojone warzywa wystarczy oprószyć przyprawami i skropić oliwą. Można je umieścić wraz z rybą w brytfannie.

Składniki
- sól
- 2 łyżki siekanej natki
- 1 kg filetów rybnych
- 2 łyżki oliwy
- 10 dag tartego sera
- pieprz
- oregano
- 8 plasterków wędzony boczek
5-6 osób
Filety rybne umyć, osuszyć, podzielić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, skropić cytryną i oliwą z oliwek. Każdą z porcji owinąć plasterkiem boczku i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Posypać tartym serem i ziołami, zapiekać w nagrzanym do 200 °C piekarniku ok. 20 min. Podawać z gotowanymi warzywami lub ryżem.