Reklama

Ryba z boczkiem i serem

Doskonale smakują z sezonowymi warzywami np. młodymi ziemniaczkami i fasolką szparagową. Można też użyć cukinii, pomidorów i papryki. Umyte i pokrojone warzywa wystarczy oprószyć przyprawami i skropić oliwą. Można je umieścić wraz z rybą w brytfannie.


Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • sól
  • 2 łyżki siekanej natki
  • 1 kg filetów rybnych
  • 2 łyżki oliwy
  • 10 dag tartego sera
  • pieprz
  • oregano
  • 8 plasterków wędzony boczek

Filety rybne umyć, osuszyć, podzielić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, skropić cytryną i oliwą z oliwek. Każdą z porcji owinąć plasterkiem boczku i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Posypać tartym serem i ziołami, zapiekać w nagrzanym do 200 °C piekarniku ok. 20 min. Podawać z gotowanymi warzywami lub ryżem.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy