Rybne gniazda
To dobra i bardzo pożywna przekąska dla całej rodziny. Kwasy z rodziny omega- 3 (występujące w rybach) korzystnie wpływają na naszą odporność i układ krążenia. Potrzebujesz godziny, aby zaskoczyć najbliższych.
Przygotowanie
Filety rybne bardzo drobno kroję. Obraną cebulę siekam w drobną kostkę. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach. Koperek płuczę, osuszam i siekam. Do ryby dodaję cebulę, koperek, doprawiam pieprzem, solą i mieszam, by składniki się połączyły.
Bułkę kroję na kromki o grubości 2 centymetrów. Do miski wlewam mleko, zanurzam w nim kromki bułki i odciskam delikatnie z nadmiaru mleka. Formę do pieczenia smaruję olejem, układam w niej kromki, rękoma w bułce robię wgłębienia i do każdego wkładam rybny farsz.
Wierzchy smaruję majonezem. Piekę około 45 minut w 180º C.
Zobacz także: