Reklama

Reklama

Rybne gniazda

To dobra i bardzo pożywna przekąska dla całej rodziny. Kwasy z rodziny omega- 3 (występujące w rybach) korzystnie wpływają na naszą odporność i układ krążenia. Potrzebujesz godziny, aby zaskoczyć najbliższych.

Czas przyrządzenia: 60
Składniki dla: 12

Składniki

  • bułka paryska
  • 1/2 l mleka,
  • 2 małe cebule
  • 1/2 kg filetów rybnych
  • 100 g sera żółtego
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • olej

Przygotowanie 

Filety rybne bardzo drobno kroję. Obraną cebulę siekam w drobną kostkę. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach. Koperek płuczę, osuszam i siekam. Do ryby dodaję cebulę, koperek, doprawiam pieprzem, solą i mieszam, by składniki się połączyły. 

Bułkę kroję na kromki o grubości 2 centymetrów. Do miski wlewam mleko, zanurzam w nim kromki bułki i odciskam delikatnie z nadmiaru mleka. Formę do pieczenia smaruję olejem, układam w niej kromki, rękoma w bułce robię wgłębienia i do każdego wkładam rybny farsz. 

Wierzchy smaruję majonezem. Piekę około 45 minut w 180º C.

Zobacz także:

Reklama

Rewia

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy