Reklama

Ryż na słodko

Jabłka i gruszki królują w polskich sadach i ogrodach. Będą nas kusić przez całą jesień, warto więc je wykorzystywać nie tylko w ciastach. Sprawdzą się także w bardziej wytrawnych daniach.

Składniki

  • torebka ryżu
  • 3 jabłka
  • 4 łyżki cukru
  • masło do wysmarowania blaszki
  • bułka tarta do posypania blaszki
  • cynamon

Sposób przygotowania:

Dwa jabłka obierz i pokrój na kawałki. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. 

Odstaw do wystudzenia i dodaj kawałki jabłek, cukier, cynamon. Całość przełóż na wysmarowaną masłem i posypaną tartą bułką blaszkę. 

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C przez 15 minut. Pozostałe jabłko pokrój w cienkie plastry i udekoruj danie. Posyp cynamonem.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy