Reklama

Ryż smażony z warzywami

Składniki na 4 porcje

  • 20 dag brązowego ryżu
  • 1 cytryna
  • 2 marchewki
  • 2 dymki
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • 30 dag fasolki zielonej
  • 2 łyżki siekanych orzeszków ziemnych
  • sól, pieprz, chili, suszony imbir

1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, dodając do wody skórkę startą z cytryny.

2. Marchewki obrać, pokroić w ukośne plasterki. Fasolkę oczyścić (ew. lekko rozmrozić, jeśli z mrożonki).

3. Dymki i czosnek posiekać, wrzucić na olej z chili i imbirem. Przesmażyć chwilę, dodać czosnek, marchewkę i fasolkę, smażyć 3 minuty. Na koniec ryż i orzeszki, przesmażyć razem, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Zobacz również:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy