Ryż ze szpinakiem i sumakiem

Ryż z sumakiem
Ryż z sumakiemmateriały prasowe

Składniki

  • 3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 1 średnia cebula, drobno posiekana
  • 4 ząbki czosnku, roztarte
  • ½ łyżeczki mielonej kolendry
  • ¼ łyżeczki ziela angielskiego
  • szczypta chili w płatkach
  • 450 g szpinaku, drobno poszatkowanego
  • 200 g ryżu długoziarnistego
  • 325 ml gorącej wody
  • 1–2 łyżeczki sumaku, do smaku
  • sól i świeżo mielony czarny pieprz
Paola Gavin- Kuchnia wegetariańska Żydów z całego świata
Paola Gavin- Kuchnia wegetariańska Żydów z całego światamateriały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?