Reklama

Sałatka jarzynowa z sosem jogurtowym

Składniki

  • pietruszka
  • 2 marchewki
  • cebula
  • jabłko
  • 20 dag szynki
  • seler
  • po pół szklanki zielonego groszku i kukurydzy
  • 2 kiszone ogórki

Składniki na sos

  • pół szklanki jogurtu 0%
  • pół szklanki bulionu
  • sok z połowy cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz

Warzywa korzeniowe ugotuj, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj, a ogórki, ziemniaki, jabłka i szynkę również potnij w kostkę.

Wszystkie składniki włóż do miski, dodaj groszek oraz kukurydzę, wymieszaj.

Przygotuj sos. Bulion połącz z jogurtem i dokładnie wymieszaj. Sos dopraw sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pieprzem.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy