Reklama

Sałatka śledziowa

Co znajdziesz w porcji rybki na swoim talerzu? Samo zdrowie. Smażone są smaczne i szybko je przygotujesz. Pieczone kuszą aromatem, ale gotowane będą niskokaloryczne.

Składniki

  • 5 ziemniaków
  • 2 cebule
  • 3 marchewki
  • słoiczek majonezu
  • słoiczek startych buraków
  • 5 pokrojonych filetów śledziowych
  • szczypiorek
  • sól
  • oliwa

Sposób przygotowania:

1. Ziemniaki i marchewki ugotuj w osolonej wodzie i zetrzyj na tarce. Cebule posiekaj i sparz wrzącą wodą. 

2. Spód salaterki posmaruj oliwą, rozłóż ziemniaki, marchewki, pokrojone śledzie, cebulkę i buraczki. 

3. Każdą warstwę posmaruj majonezem. Wierzch posyp szczypiorkiem.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy