Sałatka z dressingiem musztardowo-miodowym
Świetnie nada się jako przystawka na spotkanie z przyjaciółmi lub kolację we dwoje. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu i zachwyci smakiem nawet największych smakoszy.
Boczek podsmaż na patelni, aż się zarumieni i zrobi się chrupki. Umyj liście sałaty i odsącz dokładnie z wody, a następnie przełóż do wcześniej przygotowanych głębokich talerzy. Pokrój gruszkę na cieniutkie plasterki i wraz z boczkiem rozłóż na sałacie. Dodaj również pokrojony w kostkę kozi ser. Wszystko posyp ziarenkami granatu. Na końcu dodaj dressing, przygotowany z musztardy i miodu. Wystarczy, że dodasz oba składniki w niewielkiej miseczce, mieszając je, aż się nie połączą.
Sałatkę możesz podawać z ulubionym pieczywem. W takiej wersji zasmakuje każdemu!
Zobacz także: