Reklama

Sałatka z jajkami i boczkiem

Kolorowa i zdrowa.

Kolorowa i zdrowa.


Składniki

  • sałata rzymska
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 5 plastrów wędzonego boczku
  • 4 kromki jasnego chleba

Składniki na sos:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka octu balsamicznego
  • duży ząbek czosnku
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Boczek pokrój w paski i obsmaż je na patelni. Odlej z niej wytopiony tłuszcz. Chleb pokrój w kostkę i zrób grzanki na patelni, na której smażył się boczek. Sałatę dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Ułóż na niej grzanki, boczek i przekrojone na pół jajka. Czosnek przeciśnij przez praskę i dokładnie wymieszaj z pozostałymi składnikami sosu. Polej sałatkę sosem przed podaniem.

Zobacz także:

©123RF/PICSEL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy