Sałatka ze szpinaku i truskawek
Pomysłowe połączenie.

Składniki:
500 g liści młodego szpinaku16 plasterków mozzarelli15 dużych truskawek3 łyżki konfitury truskawkowej3 łyżeczki octu balsamicznego100 ml jogurtu naturalnego3 łyżeczki oliwypieprz
Liście szpinaku przebierz, umyj i osusz. Truskawki opłucz, osusz i pokrój w plasterki. Konfiturę zmiksuj, dopraw do smaku octem balsamicznym.Na dnie miski rozsmaruj jogurt. Na jogurcie rozłóż warstwę szpinaku leciutko skropionego oliwą, na nim plasterki mozzarelli i truskawek oprószonych pieprzem. Ponownie ułóż warstwę szpinaku, mozzarelli i truskawek.Polej sosem z konfitury i octu balsamicznego.
Czas przygotowania: 20 minut Przepis dla 4 osób
Przepis pochodzi z książki "Sałaty i sałatki"
